سیمای سوره ی مسد و رفع شبهاتی که بر آن وارد می کنند

سیمای سوره ی مسد و رفع شبهاتی که بر آن وارد می کنند

این سوره ی مبارکه در مکه نازل گردیده است و ششمین سوره ی قرآن است که بر پیامبر (ص) نازل شده است.

شبهه ای که بر این سوره وارد می شود بر این اساس است که خدا چگونه از ابولهب به این شکل به خشم می آید ؟ آیا با وجود این سوره امکان ندارد حضرت محمد (ص) خود سوره ی مسد را در قرآن جای داده باشد ؟

پاسخ : جا دارد کمی درباره شخصیت ابولهب و افعال وی سخنانی بیان شود . در تاریخ آورده اند که رسول الله (ص) مردم را به کلمه  لا اله الا الله  دعوت می کرد و ابولهب از پشت سر او را تکذیب و به سوی او سنگ پرتاب می کرد . گاهی زائران مکه از او درباره رسول اکرم (ص) سؤال می کردند . او می گفت : محمد (ص) مجنون است و ما مشغول مداوای او هستیم.

ابولهب و همسرش هیچگاه از مخالفت با اسلام و نبی اکرم (ص) دست نکشیدند و همواره کلمات رکیکی به حضرت می گفتند.

اگر کسی از سوره ی مسد چنین برداشتی مانند این شبهه اندازان داشته باشند بسیار بی انصافی است.

حال به شرح و پیام آیه های سوره می پردازیم.

 

 1 تَبَّتْ يَدَا أَبِي لَهَبٍ وَتَبَّ 2 مَا أَغْنَى عَنْهُ مَالُهُ وَمَا كَسَبَ 3 سَيَصْلَى نَارًا ذَاتَ لَهَبٍ 4  وَامْرَأَتُهُ حَمَّالَةَ الْحَطَبِ 5 فِي جِيدِهَا حَبْلٌ مِنْ مَسَدٍ

1 بریده باد دو دست ابولهب و نابود باد. 2 نه داراییش و نه آنچه به دست آورد ، به حالش سودی نکرد. 3 به زودی به آتشی شعله ور در آید. 4 (همراه) زنش ، آن هیزم کش ( آتش افروز) . 5 (در حالی که) در گردنش ریسمانی از لیف خرماست.

ابولهب فزند عبدالمطلب (ع) و عموی پیامبر است. اگر خود رسول الله چنین سوره ای را نوشته ، چرا نفرین بر ابولهبی که عموی اوست ؟ در آن زمان رسول الله (ص) دشمنان فراوانی داشت که با او نسبتی نداشتند چرا نام آنها را نبرده ؟

این یعنی برای الله تفاوتی ندارد فاسق نسبتی با رسولش داشته باشد در هر صورت سر انجام فسق بد کامی است.

ابولهب مانع تبلیغ دین خدا شده بود پس خدا در جواب آن او را همانند پیشینیانی که مقابل دین خدا می ایستادند مورد نفرین خویش قرار داد این چیز عجیبی نیست.

پیام سوره این است که دشمنان لجباز اسلام که از روی تعصب به هیچ وجه دست از کار غلط خویش بر نمی دارند نفرین الهی شامل حال آنها می شود.

بعضی می گویند چرا خدا باید چنین عصبی گردد که در لعن او سوره ای نازل کند. در جواب آنها باید گفت : اگر چنین است خدا برای فرعون آیاتی فرستاد تا در آن به لعن  وی بپردازد . اقوام لوط ، ثمود و اَیکه را نیز نکوهش و مور لعن قرار داد . اگر قرار باشد خدا در برابر هر ظلمی سکوت کند که دیگر هیچ.

سوره ی مسد نمونه ی بارز برائت از مشرکان است.

این سوره معاد را به شکل زیبایی وصف می نماید. وقتی که میگوید نه دارایی و نه ثروت در جهان بعد به کار ابولهب نمیاد پیام اخلاقی دارد نه کینه توزی .

این سوره تبری را می آموزد که از فروع دین است.

پیام ها : ابولهب عموی پیامبر مورد لعن و نفرین قرار می گیرد ولی سلمان فارسی از اهل بیت پیامبر می شود «سلمان منا اهل البیت»

در برابر قهر الهی نه ثروت کارائی دارد و نه هر چیز که در اثر تلاش به دست آید ، خواه ثروت باشد یا مقام  و یا عنوان و حکومت و شهر.

قهر الهی نسبت به ستمگران دور نیست.

اشرافیت دنیا ، همراه با تحقیبر آخرت است.

بازدید کننده ی گرامی اگر با این توضیحات قانع نشدید یک نظر خالی بفرستید تا بنده توضیحات بیشتری بدهم . با تشکر



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ سه شنبه 3 شهريور 1394برچسب:شبهه, ] [ 1:44 ] [ محمد حسن ]
[ ]